tiistai 8. tammikuuta 2013

Massan sakeuden määritys

Työn tarkoituksena oli määrittää massan tarkka sakeus, kun sen arvioitu sakeus oli 10%
Työ ohje tässä


Aluksi valmistimme 10% massaa ja otimme siitä 500g ämpäriin jonka jälkeen laimensimme sen 1 prosenttiseksi massaksi.


Yksi prosenttisesta massata otimme jatkokäsittelyyn 5 kappaletta 2dl näytettä kokoajan sekoittaen ja yhdistimme näytteet.


Sitten punnitsimme suodatin paperin loppu laskuja varten.


Suodatimme 1L näyteen Bühner suppilolla ja imupullolla.


Otimme suppilosta suodatetun massa kakun ja pistimme sen ensin kuivauskaappiin vartiksi (105C) ja sitten vartiksi eksikaattoriin.


Lopuksi punnitsimme kuivan massa kakun ja laskimme laskut jotta saimme tietää arvioidun 10% massan tarkan prosentti arvon

Tulokset: 

Cs = (8,4772 - 1,4288 )/ (1081,6 * (500/5500)) * 100% = 7,17 %

Työ oli helppo suorittaa ja se onnistui hyvin (sakeuden määritys) mutta arvioitu massa jonka valmistimme olikin vetisempää kuin lulimme. 

Työssä laskettu sakeus on noin 7 % ja massan sakeuden arvio oli 10% joten lisäsimme massan sekaan lisää kuivaa massaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti